kunst

Ria Roelofs laat zich als kunstenaar inspireren door mensen, de natuur, ruimte, licht, kleur, muziek, schoonheid en de beleving van het aangeraakt worden door het leven. Het creatieproces is hetgeen haar raakt en inspireert. Vanuit dit proces ontstaat er een vorm. Een beeld, schilderij, wandobject, kunstbeeld in het landschap, videofilm of een vergankelijk kunstbeeld dat gemaakt is binnen een bepaalde tijdspanne. Ria werkt alleen en met mensen samen.

Ria schildert sinds 1978. Is in de leer geweest bij verschillende beeldend kunstenaars Ze heeft zich verdiept in teken en schildertechnieken, etsen, zeefdrukken en keramiek. Volgde drie jaar intensief teken en schilder lessen op de Vrije Academie in Den Haag. 

Nam deel aan uiteenlopende cursussen en workshops:o.a. de kunst van preformances, dansend schilderen, zen-schilderen, kunst en spiritualiteit, muziek als inspiratiebron tot creatieve schepping.

Door de jaren heen heeft ze deelgenomen aan verscheidene projecten en kunstmanifestaties. 

Ze werkt veel in projectvormen, samen met kunstenaars vanuit verschillende disciplines en in verschillende samenstellingen. Ze combineert haar werk als Beeldend Kunstenaar met het ondersteunen van mensen en organisaties in veranderingsprocessen.